Har du noen gang opplevd kjærlighet ved første blikk? Når det eneste du vil er å tilbringe hvert minutt sammen med din nye besettelse?

 

Det har jeg!

 

En vårdag i 2009 da jeg møtte deg for første gang ble jeg hodestups forelsket. Eller kanskje det var grafikklæreren, Jan Kolstad, eller kanskje det var hans forhold til grafikken som fanget hjertet mitt.

 

Jeg startet å dissekere prosesser knyttet til det tradisjonelle håndverket. Studerte teknikker og materialer i detalj. Arbeidet systematisk med tester og arkiverte samvittighetsfullt alle resultatene på veggen på ateljeplassen min. Det ble fort fult og behovet for et arkiveringssystem dukket opp. Først i cd-cover i et gammelt furumøbel, når den ble for liten spesialsnekret jeg et møbel i alm og nå når arkivet for lengst har vokst ut av almemøbelet må vi tenke digitalt. Det som startet som en forelskelse i 2009 har blitt noe som likner på et forskningsbasert laboratorieprosjekt med hundrevis av prøver.

 

Forholdet vårt er sterkt og det vil fortsette å vokse og utvikle seg. Ikke i samme hastighet som i starten, men når det dukker opp en ny utfordring, teknisk eller materialmessig, kommer jeg til deg for å finne løsninger. Kanskje bruker jeg omigjen en gammel plate for å teste et nytt papir eller en ny trykkesverte, eller om vi skal teste helt nye teknikker så blir det nye plater og nye bokser som legges til i arkivet.

 

Med tiden har andre materialer og trykketeknikker også blitt en del av denne lille grafikkfamilien. Arkivet inneholder tester fra tresnitt, serigrafi, linoleum, og flere forskjellige typer plast og metall. Ikke bry deg om det kjære kobber. Det er du som alltid vil være min aller største kjærlighet.

 

Cathi


Loading Conversation