Biografi

Cathrine Finsrud Stustad bor og arbeider i Drammen. Hun arbeider med stedsspesifikke uteverk hovedsakelig bygget opp av grafiske trykk på papir. Samarbeidet med naturen startet tilfeldig ved at hun ville undersøke lysekthet på en ny trykkesverte. Da trykkene fikk henge ute fikk de en helt egen patina som ikke kan skapes av mennesker. Hun veksler mellom lange turer i naturen og arbeid i grafikkverkstedet i Konnerud gamle kino, der tradisjonelle teknikker langsomt blir til trykk på papir.

Arbeidene til Stustad har utviklet seg fra å være innstallasjoner bare sett av tilfeldig forbipasserende, noen verk der koordinatene til stedet eller et kart er gjort tilgjengelig og til hennes siste arbeid «Tause Vitner» der en stor skjerm i gallerirommet viser direktebilder fra det stedsspesifikke verket på Konnerudkollen.

Stustad er aktiv tillitsvalgt i Norske Grafikere og engasjerer seg i at grafikkens håndverkstradisjoner skal anerkjennes og bevares samtidig som vi gir rom til nye og spennende teknikker.

 

 

«Vi grafikere arbeider med alle typer medier helt fra digitale script til sånne som meg der du kan lukte trykkesverte ved å scrolle gjennom instaprofilen. Laser og vannkuttere, datagenererte bilder og eksepsjonelt gode printere har funnet veien inn i grafikkverkstedene. De strekker og utfordrer definisjonene til det vi kaller orginalgrafikk. En tydelig tendens er at hver gang de tekniske og teknologiske fremskrittene utmerker seg hos en gruppe grafikere velger en annen gruppe å reagere i motsatt retning, mer tradisjonelt, mer verkstedsromantikk, mer nærvær av hånden. Dette er en pendel grafikken har tradisjon på i flere hundre år, men vi skal holde debatten om definisjonene varm. Det er ikke sånn at ethvert kunstverk gjort på papir har rett til å bli definert som orginalgrafikk»

Cathrine Finsrud Stustad 2019


 

Fotoet (fotograf Tom Kolstad) er fra prosessen med et verk til Hurtigrutens nye skip MS Roald Amundsen. «Talking to Stars»

 

Curriculum Vitae - Cathrine Finsrud Stustad 2020 - last ned pdf
Å samtale med trær - MA tese 2017 - last ned pdf
Jeg er pokker ikke romantisk - Cathrine Finsrud Stustad 2013
A solitude of space - Dag Hofseth 2013

 

Tilknyttet følgende gallerier:

Buskerud Kunstsenter - Kunstbutikken
Atelier.as - onlinegalleri
Norske grafikeres galleri - nettbutikk