Cathi's Ateljè

I gamle Konnerud Kino, har jeg skapt et hjerterom med bøker, bilder og kuriøse rarisiteter. Her lager jeg grafikk og bøker etter gamle håndverkstradisjoner enten inne eller ute i den lille lysningen ved stien til Stordammen. Ute på tunet har jeg spesiallagde kjeler som kan trykke botaniske kontakttrykk i stort format, trykkepressene mine kan ta både dyptrykk og høytrykk, mens litografi eller serigrafi må jeg foreløpig ut av huset for å trykke.

Verkstedet er åpent når jeg er på arbeid, for den som kunne tenke seg en liten tidslomme, enten det er for å kjøpe kunst direkte fra verkstedet, ta en titt på hva jeg driver med eller kanskje driste seg til en kopp kaffe. Forhåpentligvis møter jeg deg i forkleet mitt, med håret til alle kanter og trykkesverte på de underligste steder, for da er jeg i gang med noe spennende.Velkommen til Malmveien 15, inngang på baksiden av kinoen. 

 

Undervisning og kurs i tradisjonelt og non-tox dyptrykk

Jeg har opplegg for 3 ukers modul i dyptrykk og 10 ukers kveldskurs som jeg utarbeidet da jeg var grafikklærer på kunstfagskolen i Asker og i 2019 har jeg vært heldig å få reise til Kunstfagskolen i Ålesund for å undervise en mixgruppe 1+2 klasse. Det gir inspirasjon å lære bort. Å se studenter glede seg over sitt første dyptrykk er kanskje noe av det beste jeg vet! Ta gjerne kontakt ang kurs og undervisning.

 

Botanisk kontakttrykk

Jeg har utviklet en metode for å gjøre botaniske kontakttrykk på papir i store format. Metoden bygger på prinsipper fra tradisjonell plantefarging og har også etterhvert blitt inspirert av eco-printing. Jeg har jobbet systematisk med dette over flere år for å komme frem til "fargesupper", plantemateriale og etterbehandlingsmetoder som bevarer trykkene for fremtiden. Dette setter jeg regelmessig opp åpne kurs i som du kan finne under arrangementer på min facebookside.

Link: arrangementer og kurs

Du kan også bestille dette som et privatarrangement hvis dere er en gruppe som ønsker dere en magisk trykkedag i skogen på Konnerud.

 

Print on demand

Jeg tar imot kunstnere som ønsker å komme og jobbe med grafikk på verkstedet med meg som guide og jeg kan trykke opplag.

 

 

 

Fotograf: Marlen Langeland Hagen fra et vinterkurs i botanisk kontakttrykk