Talking To Stars, 2018

 

«Talking to Stars» er et bestillingsverk fra HM Queen Sonjas Print Award til Hurtigrutens nye skip MS Roald Amundsen. Verket består av en serie med orginalgrafikk som viser progresjonen i prosessen helt fra det første laget med botanisk kontakttrykk til den endelige komposisjonen med mer enn 7 lag. I prosessen har jeg tatt i bruk flere tradisjonelle grafiske teknikker i tillegg til tegning og avtrykk fra barnåler. Trykkene har fått henge ute og bli preget av naturens krefter og noen av dem har i tillegg spor fra mennesker. Ett av trykkene ble for eksempel brukt som blink til luftpistolskyting.

 

Komposisjonen er laget med tanke på Roald Amundsens ferd til sydpolen. Kartet, reiseskissen, stjernehimmelen og isflakene er gjort lagvis i teknikkene koldnål, kobberetsning, lino, kinesisk vanntrykk og botanisk kontakttrykk. Og til sist fikk trykkene henge en måned under åpen himmel for å modne og snakke med stjernene.

 

"Talking to Stars" er i tillegg til å utsmykke MS Roald Amundsen vært utstilt på Stipendutstillingen på Buskerud Kunstsenter og juryert inn på the 20th International Print Biennial i Varna.