Å samtale med trær, 59.727515N – 9.349688E, et stedsspesifikt kunstverk fra Jondalen

Det er noe poetisk over det. Å ha utstilling for naturen og dyrene, dagen og natten.

Jeg bruker mye tid på å reise rundt, gå i naturen og velge site, og deretter jobber jeg grundig med inntrykkene på verkstedet, der langsomme prosesser blir til grafiske arbeider som skal tilbake å få være alene med naturen. Noen har spurt hvorfor jeg lar de vakre trykkene blir ødelagt med rifter og sår etter måneder ute i all slags vær, men jeg syntes ikke de blir ødelagt, tvert i mot får naturen tilføre dem spor av sin kraft, de får absorbere skogens stillhet og bærer med seg naturens visdom.

De blir tause vitner.

Dette er Mastearbeidet mitt fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2018. De grafiske bladene fikk være ute i Jondalen fra 14.11.2016 til 05.03.2017 og senere fikk de komme inn i gallerirommet. Fyldig dokumentasjon til prosjektet finner du i MA-tesen min. (Last ned pdf)

Å samtale med trær har vært stilt ut på Norske Grafikere; Print Matters og på Stipendutstillingen til Buskerud Kunstsenter. Det ble også anntatt til BBK's Novemberutstillingen 2017.

Ett av trykkene fra serien er del av De kongelige samlinger og 20 av trykkene er innkjøpt av Queen Sonja Print award til å utsmykke suiter på Hurtigrutens MS Roald Amundsen.