Biografi

Cathrine Finsrud Stustad arbeider med stedsspesifikke uteverk hovedsakelig bygget opp av grafiske trykk på papir. Det startet tilfeldig ved at hun ville undersøke lysekthet på en ny trykkesverte. Da trykkene fikk henge ute fikk de en helt egen patina som ikke kan skapes av mennesker og samarbeidet med naturen var startet. Hun veksler mellom lange turer i naturen og arbeid i grafikkverkstedet i Konnerud gamle kino, der tradisjonelle teknikker langsomt blir til trykk på papir.

Arbeidene til Stustad har utviklet seg fra å være innstallasjoner bare sett av tilfeldig forbipasserende, noen verk der koordinatene til stedet eller et kart er gjort tilgjengelig og til hennes siste arbeid «Tause Vitner» der en stor skjerm viser direktebilder fra det stedsspesifikke verket på Konnerudkollen.    

Fotoet (fotograf Tom Kolstad) er fra prosessen med et verk til Hurtigrutens nye skip MS Roald Amundsen. «Talking to Stars» er en serie med orginalgrafikk som viser progresjonen i prosessen helt fra det første laget med botanisk kontakttrykk til den endelige komposisjonen med mer enn 7 lag. I prosessen har kunstneren tatt i bruk flere tradisjonelle grafiske teknikker i tillegg til tegning og avtrykk fra barnåler. Trykkene har fått henge ute og bli preget av naturens krefter og noen av dem har i tillegg spor fra mennesker. Ett av trykkene ble for eksempel brukt som blink til luftpistolskyting.

Komposisjonen er laget med tanke på Roald Amundsens ferd til sydpolen. Kartet, reiseskissen, stjernehimmelen og isflakene er gjort lagvis i teknikkene koldnål, kobberetsning, lino, kinesisk vanntrykk og botanisk kontakttrykk. Og til sist fikk trykkene henge en måned under åpen himmel for å modne og kanskje ta til seg noe av naturens egen ro og visdom.

Curriculum Vitae - Cathrine Finsrud Stustad 2019 - last ned pdf
Å samtale med trær - MA tese 2017 - last ned pdf
Jeg er pokker ikke romantisk - Cathrine Finsrud Stustad 2013
A solitude of space - Dag Hofseth 2013

 

Tilknyttet følgende gallerier:

Buskerud Kunstsenter - Kunstbutikken
Kunstportal.art - onlinegalleri
Norske grafikeres galleri - nettbutikk